31 mars 2009

Ipredmannen

Imorgon träder den debatterade ipred-lagen i kraft. Lagen innebär att internetoperatörer tvingas lämna ut uppgifter om vilka abonnemnang som misstänkta IP-adresser tillhör. Det betyder att en privatperson som laddat ner eller upp olagligt material kan få ett brev på posten med räkning på uteblivna intäkter. Hur många låtar/filmer man ska ha laddat ner vet ingen ännu, vi får helt enkelt vänta på de första fallen.

Min fru var till Åhléns häromdagen för att köpa Beyoncés senaste skiva, men den var slut. De hade bara beställt ett exemplar. Skivhyllorna gapade tomma och butiken ska trappa ner på skivförsäljningen, pga att de inte säljer några skivor. Förutom ett exemplar av Beyoncé – ja, eller två om de hade varit lite mer förutseende. Få se om Åhléns kan börja sälja skivor igen efter morgondagens ipred-lag. Eller kanske internet bjuder på nya genvägar. Eller kanske CD-skivan är ett föråldrat format.

2 kommentarer:

Anonym sa...

cd-skivan tycker jag känns lite oattraktiv efter att jag börjat använda spotify. köper dock gärna vinyl...både nytt o begagnat. Sen vet man väl inte vad som händer med Spotify...kanske läggs ner snart... /Simon H

Bertove sa...

vinyl är ju det snyggaste formatet, inget snack om saken. det tråkiga med mp3 är just att det är mp3, man förlorar för mycket i ljudkvalitet för att det ska ersätta cdskivan helt. än så länge iallafall, med tiden kommer internethastigheten bli tillräckligt snabb för att kunna ha högre kvalitet på filerna tror jag.