26 mars 2009

Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk

Igår släpptes Bob Hunds nya platta med den enligt egen utsago "ganska långa titeln" Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk. Bara namnet gör ju att man blir intresserad av att lyssna på skivan, eller helst ta en fika med bandet en eftermiddag. På deras hemsida kan man läsa deras hysteriska pressmeddelande:

"När bob hund släpper ”Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk”, den 25 mars 2009, så har omslagsmakaren Martin Kann fått skriva ”Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk” på en griffeltavla så många gånger att han var tvungen och ringa upp mig mitt i natten och skrika att vi inte är kloka. Som om omslaget vore min idé… Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk.

När gitarristen John Essing går ut från Tambourine Studios, efter en inspelning, bryter han foten. Han steg ner från en trottoarkant som är 2 cm hög. Doktorn förklarar det hela som en som en förslitningsskada. Essing har helt enkelt trampat för många distpedaler genom åren. Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk.

När Conny Nimmersjö (gitarr) och jag åker tåg hem från Malmö så utbrister Conny besviket: ”Nä, nu har ju min öl blivit kall!”. Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk.

När jag ber sångaren Thomas Öberg om några ord om hans texter så får jag till svar: ”Vi valt att inte ha med texterna i bookleten. Rekommenderat tillvägagångssätt är istället att lyssna ca 180 gånger i hörlurar. Den som inte anser sig ha tid med detta får skylla sig själv, alternativt dra åt helvete. Allt enligt en urgammal Tjeckisk tradition. Förväntningarna är ställda utom allt tvivel. Texterna bör därför absolut INTE läsas på egen hand. Åtminstone inte just nu. Ty världen är en mycket, mycket vacker men ack så ömtålig plats…. Ett enda ord på fel ställe och ALLT kan vara förstört”. Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk.

När Jonas Jonasson (synt) skrattas ut av de andra för att han har större syntpark än Jean-Michel Jarre, svarar han med sin mustasch att hans far var syntare, hans farfar var syntare och att hans far, i sin tur, var syntare. Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk.

När Mats Hellquist (bas) skulle dricka ett glas mjölk och äta en banan så råkade han hälla mjölken på bananen istället för i glaset. Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk."

Inga kommentarer: