13 maj 2009

Karaoke-feeling över första semifinalen

Journalisternas favorit efter första semifinalen var Islands Is it true och jag kan bara stämma med i lovsången. Johanna var det stora utropstecknet igår kväll. Annars gick det ganska som väntat. Att Portugal gick vidare ifrågasätter jag dock, visst hade det varit kul med Vitryssland ändå. Alla tre nordiska bidrag gick till final, om det var tack vare folkets eller juryns röster vet vi inte.

Det har klagats på ljudet, och stundtals blev det nästan lite karaoke-feeling över det hela. Sången vad oerhört starkt mixad i förhållande till bakgrundsmusiken. Island var ett undantag från det tunna ljudet och det vann de på tror jag. Sveriges Malena Ernman var högt mixad även hon, men gjorde en sångmässigt starkare insats än i Globen. Den stora skilladen med Sveriges bidrag, för oss som hört henne i Melodfestivalen, var att inspelade kören är borta och live-kör har satts till. Kör som sjunger nåt helt annat, lät inte så kul kan jag tycka. Sänk även körvolymen på lördag så att inte allt tryck i musiken försvinner.

Annars lär dethär ha varit den starkare semifinalen av de två, men en och annan godbit ska man väl få sig till livs imorgon också. Om man uthärdar programledarna.

Inga kommentarer: