15 maj 2009

Gissar finalen

Idel väntade namn som gick vidare från andra semifinalen. Albanien var mycket bättre live än på "videon" som skickats ut. Estland höjde sig även de ett snäpp när det väl gällde. Azerbajdzjans Arash var ingen höjdare som sångare, nästan pinsamt dåligt. Men låten Always och kompanjonen AySel räddar mycket och Azerbajdzjan kommer att bli farliga på lördag. Dessa fem tror jag det handlar om:

Azerbajdzjan, Norge, Turkiet, Ukraina och Bosnien-Herzegovina. Storfavorit är fortsättningsvis Norge, folket gillar Alexander och han ligger säkerligen bra till hos jurygrupperna också.

I jagande klungan hittar vi bl a Tyskland och Armenien. Grekland kommer också att få många röster, men låten förlorar mycket på sångaren Sakis. Man hade behövt höja låten några tonsteg för att få nåt tryck i refrängen. Frankrike med sin Patricia Kaas hade behövt en bättre låt, stjärnan har man redan. Och så hoppas jag på Island som kan nå långt ifall Johanna gör ett lika bra framträdande som i tisdags.

Kommer juryns intågande att förändra reslutatet? Här tror jag att t ex nämnda Island och Frankrike har en fördel gentemot shownummer som Ukraina. Finland och Sverige kommer inte sist men har svårt att nå topp-tio tror jag.

Inga kommentarer: