23 april 2009

Beyonces falsksång

Amerikanska teveprofilen Howard Stern sägs ha kommit över ett ljudklipp av Beyonce där hon sjunger riktigt falskt. Likt Enrique Iglesias-klippet för några år sen, ska en ljudtekniker ha spelat in hennes riktiga sång, istället för det som publiken får höra. Att nån överhuvudtaget kan ha gått på det här kan jag inte riktigt fatta, det är så överdrivet falskt. Det hörs tydligt att hennes sång är fixad i dator med Autotune eller liknande program.

Personen som gjorde detta med hennes sång har nu erkänt, och försvarat sig med att han aldrig trodde att nån verkligen skulle kunna tro att sånginsatsen var på riktigt. Då räknade han inte med Howard Stern.

Fallet Enrique Iglesias is a whole other story. I hans fall är det alltså fråga om playback-sång där han sjunger med så att mimandet ska se mer verkligt ut. Inget konstigt med det, med det låter ju lite roligt. Problemet är att han inte hör sin egen sång utan bara den förinspelade versionen han mimar till. Testa själva att sjunga rent med hörlurar på så att ni inte hör er egen röst. Inte det allra enklaste.

Inga kommentarer: